Haal snel een ballast op maat!

Een ballast op maat kent eigenlijk best wel wat voordelen en het zijn er meer dan je denkt. Daarom is het goed om te weten wat deze voordelen zijn en waarom het van toepassing kan zijn voor jou. Een ballastlood kan namelijk in verschillende maten worden besteld en het kan voor meer dingen worden toegepast dan dat er vaak aan wordt gedacht. Bekijk daarom zeker waar jij het allemaal voor kan gebruiken en wie weet is het wel iets dat goed van pas komt voor jou. Wellicht bespaar je dan ook nog eens een hele hoop geld wat dan ook zeker niet verkeerd is.

red hard hat on pavement

Waar wordt een ballast voor gebruikt?

Een ballast op maat wordt verschillende sectoren gebruikt en het brengt erg veel voordelen met zich mee zoals:

  1. Scheepvaart: In de scheepvaart wordt ballastlood gebruikt om boten en schepen in balans als die in het water liggen
  2. Luchtvaart: Bijna hetzelfde als bij boten. Het is om het zwaartepunt van de vliegtuigen te optimaliseren.
  3. Spoorwegen: Ook bij spoorwegen wordt het veel gebruikt om het rails goed op de plek te houden en zodat het niet kan gaan wankelen.
  4. Bouwindustrie: Ook in de bouw wordt een ballast veel gebruikt om materialen op hun plek te houden.

Er zijn nog veel meer plekken zoals de offshore industrie waar het wordt gebruikt en daarom kan het ook voor jou handig zijn.

Ook beter voor het milieu!

Een ballast op maat kan goed zijn voor het milieu, want er wordt minder materiaal gebruikt voor optimalisatie van een balans. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van ballastlood dus er komen geen andere metalen bij kijken die gegoten moeten worden en ook hier bespaar je een hoop vervuiling. Het is dus zeker wel iets dat veel wordt gebruikt en daarom is het ook goed om te kijken of het voor jou handig kan zijn.