Page 1 of 1

Cardcaptor Sakura [anime/manga]

Posted: Tue 06 Jul 2010, 21:30
by Fran
Cardcaptor Sakura (カードキャプターさくら , Kādokyaputā Sakura) is een Japanse manga serie, getekend door de mangaka-groep CLAMP, die in 1996 in het blad Nakayoshi verscheen. Het verhaal werd in 1998 tot een anime serie verwerkt, en er volgden ook twee anime films.
Cardcaptor Sakura is voor alle leeftijden geschikt, en van het type shōjo-magical girl, gericht op basisschoolmeisjes.

PLOT
De serie gaat over het tienjarige meisje Sakura Kinomoto, dat op een dag een bijzonder boek in de kelder van het huis vindt. Dit boek bevat zogenaamde "Clow Cards", wat magische kaarten met speciale krachten zijn. Sakura laat per ongeluk alle kaarten ontsnappen, en maakt de bewaker van het boek wakker uit zijn diepe slaap. De bewaker, Keroberos, lijkt enkel op een klein geel teddybeertje met vleugeltjes. Hij verklaart Sakura tot "Cardcaptor", omdat zij degene is die de kaarten heeft zoekgemaakt en ze nu weer moet terugvinden, vangen en verzegelen in het boek. Met de hulp van de kleine Kero-chan (=een bijnaam die Keroberos krijgt) en haar beste vriendin, Tomoyo Daidouji, begint Sakura haar avontuur.
Later in de serie duikt Syaoran Li, een tienjarige jongen die afstamd van Clow Reed. Hij wil de rol van Cardcaptor overnemen, maar dat blijkt niet mogelijk daar Sakura al is gekozen. Het beste wat hij kan doen is haar bijstaan.
Wanneer uiteindelijk alle kaarten zijn gevangen, volgt het laatste oordeel. Hierbij wordt Sakura getest om te zien of ze geschikt is als nieuwe bewaker van de Clow Cards. Ze slaagt voor de test, en wordt officieel de meester van de Clow Cards.
Hierna lijkt haar leven weer zijn normale wending te krijgen, tot er een uitwisselingsstudent uit Engeland arriveert, Eriol Hiiragizawa. Vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen in Sakura’s thuisstad, die ze met de hulp van de Clow Cards moet zien te stoppen. Ze leert hoe ze de Clow Cards kan veranderen in Sakura Cards. Nadat ze alle kaarten op deze manier heeft veranderd, maakt Eriol bekend dat hij deels een reïncarnatie is van Clow Reed. Hij zat achter alle gebeurtenissen om Sakura er zo toe aan te zetten de kaarten te veranderen. Had ze dat niet gedaan, dan zouden de kaarten hun magie hebben verloren. Nu zijn taak is volbracht, keert hij terug naar Engeland.Verschillen tussen de manga en anime
In de anime is het verhaal wat vertraagd om zo beter te kunnen worden verdeeld over een volledige serie, en om te voorkomen dat de anime de manga zou inhalen. De anime introduceert ook een groot aantal nieuwe kaarten, en brengt zo het totaal op 52. Ook het personage Meiling Li is er voor de anime bijbedacht.

Wie is hiermee bekend?

Re: Cardcaptor Sakura [anime/manga]

Posted: Thu 08 Jul 2010, 14:20
by LissyLamoire
Dit was mijn aller eerste Anime =) Dat is lang geleden! Maar net toen Yuu erin voor zou komen stopten ze het uitzenden op de NL televisie! T^T heb het eigenlijk ook nooit helemaal afgekeken, want ik voel me er nu een beetje te oud voor omdat het toch wel echt heel erg kinderlijk is =x

Re: Cardcaptor Sakura [anime/manga]

Posted: Wed 14 Jul 2010, 09:27
by Fran
Ik heb er toen ook naar gekeken, toen het op Yorin was. Maar het is echt voor jonge meisjes bestemd. Het was wel leuk om het even te zien, zolang het op de NL tv werd laten zien.

Re: Cardcaptor Sakura [anime/manga]

Posted: Tue 29 Nov 2016, 00:13
by Asgard Sings!
Ik heb hem helemaal bekeken! Ik vond het zo'n supermooie serie >,<" En Kero-chan omg wat een snoezige <3

Ik had gelezen dat er een nieuwe zou komen: Cardcaptor Sakura Clear Card-hen

Re: Cardcaptor Sakura [anime/manga]

Posted: Sat 30 Dec 2017, 22:54
by Fran
Ter informatie

Re: Cardcaptor Sakura [anime/manga]

Posted: Sun 31 Dec 2017, 13:50
by Yasumi
Weten jullie of de originele Cardcaptor Sakura serie nog ergens legaal te streamen is? Ik vind dit wel een mooie gelegenheid om mijn geheugen op te frissen..

Re: Cardcaptor Sakura [anime/manga]

Posted: Sun 31 Dec 2017, 14:22
by Fran
@Yasumi Goeie vraag, dat weet ik niet.

Re: Cardcaptor Sakura [anime/manga]

Posted: Sun 31 Dec 2017, 14:31
by Yasumi
Hm, ik heb de serie maar gedownload want ik weet het ook niet :/

Re: Cardcaptor Sakura [anime/manga]

Posted: Fri 12 Jan 2018, 19:42
by Fran