SMT: Strange Journey

Dit subforum is geschikt voor onderwerpen die te maken hebben met games uit Japan. Hou je van Japanse games? Hier moet je zijn!

Moderator: Fran

Post Reply
User avatar
Spitch TVB
Maid Cafe owner
Maid Cafe owner
Posts: 7945
Joined: Wed 29 Jul 2009, 21:04
Location: Gridania
Hoe vaak ben je naar Japan geweest?: 0

SMT: Strange Journey

Post by Spitch TVB » Wed 16 Jun 2010, 23:46

Shin Megami Tensei: Strange Journey

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HOQ3S2oZ ... re=related[/youtube]
Japanse Trailer


Amerikaanse Trailer

---
Info:

Developer(s): Atlus; Lancarse
Publisher(s): Atlus
Serie: Megami Tensei
Platforms: Nintendo DS
Uit in: Japan en Noord-Amerika
Release Europa: Geen idee... 2011?
Genre: Role-playing video game
Mode: Single-player
---

Plotski:

Het ziet ernaar uit dat de jongens van Shin Megami Tensei het 'gat in de ozonlaag' tot een nieuw niveau hebben weten te tillen. In 'Strange Journey' bevindt je je ergens in het begin van de 21ste eeuw (zal wel niet op vandaag of morgen komen). Een plotse atomaire instorting (lolwhut?) op de Zuidpool veroorzaakt van het ene op het andere moment een ruimte abnormaliteit, de "Schwarzwelt". Dit gat in de wereld blijft aan een redelijke snelheid uitgroeien en verorberd alles in zijn pad. Bezorgd om dit probleem (waarom niet hè) besluiten de Verenigde Naties een groep van onderzoekers, geleid door commandand Gore (<- Misschien heet ie Al?) het fenomeen te onderzoeken. In totaal worden vier teams richting Antartica gestuurd, maar eens binnen in de zwarte wereld, ontdekken de mensen al snel dat de inwendige wereld van de Schwarzwelt gewoon compleet geïnfesteerd is met machtshongerige demonen die de menselijke wereld over willen nemen.

Als speler neem je de rol aan van een in de Amerikaanse versie Amerikaanse en in de Japanse versie Japanse soldaat, die samen met drie andere crewleden 'Red Sprite' vormen. Deze groep, geleid door meneer Gore, bestaat verder nog uit Jimenez, een prijswinnende onderzoeker, en Zelenin, een Russische wetenschapper. Voor het verkennen van de Schwarzwelt, springt het hele team in wat ze Demonica-outfits noemen, pakken die hen moeten beschermen en helpen in deze nieuwe levensbedreigende omgeving. Hoe dan ook, de groep komt uiteindelijk vast te zitten waardoor natuurlijk iedereen gewoon weer het liefst naar huis gaat. Om terug naar de bewoonde wereld te raken, dien je je een weg te banen doorheen verschillende types sectoren, waaronder resten van een slagveld, shopping centers en zelfs een rosse buurt. Elke sector zit stokvol demonen die, wanneer je ze weet te verslaan, leuke zeldzame items voor je laten vallen die je verder helpen in je terugkeer.

Het spel houdt je, net als de originele Shin Megaten games, geregeld een aantal keuzes voor de neus. Elke keuze leidt uiteindelijk naar een ander einde. In totaal zijn er zo drie.

Gameplay:

De Gameplay is echt oldschool. Je gaat dungeoncrawlen en krijgt geen enkel van je eigen poppetjes te zien tijdens een gevecht. Verder heb je natuurlijk alle gewone SMT zaken die terugkeren, zoals het onderhandelen met demonen om ze in je groepje te krijgen.Daarbij is de muziek echt grotesk, bombastisch... Beetje te misschien denk ik X'D, maar misschien denk ik daar nog anders over mocht ik dit ooit gaan spelen.

Review van iemand op Youtube:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=al42ZS5H ... re=related[/youtube]

Hmm... sommige demonen kregen blijkbaar een restyling. Van een deel weet ik dat die restyling er al was in Persona 4, maar ken ze nog niet allemaal. =]


Image
[Ayo'a Ibori] [SMN] [RDM] [Zodiark][Serpent]

Post Reply