Japanse bendeleden keuren Yakuza 3 goed

Dit subforum is geschikt voor onderwerpen die te maken hebben met games uit Japan. Hou je van Japanse games? Hier moet je zijn!

Moderator: Fran

Post Reply
User avatar
Doorligplek
Neko's neko-chan
Neko's neko-chan
Posts: 373
Joined: Thu 30 Jul 2009, 22:58
Hoe vaak ben je naar Japan geweest?: 0

Japanse bendeleden keuren Yakuza 3 goed

Post by Doorligplek » Sun 15 Aug 2010, 12:39

Japanse bendeleden keuren Yakuza 3 goed

van de telegraaf
AMSTERDAM - Aan reviews geen tekort wanneer een game als Yakuza 3 verschijnt. Schrijver Jake Adelstein heeft gekozen voor een hele andere benadering door daadwerkelijke Yakuza-leden te vragen naar hun mening over Sega’s game.

Adelstein, een Amerikaan die 12 jaar als misdaadverslaggever werkzaam was in Japan, heeft drie hooggeplaatste bendeleden (onder de fictieve namen Kuroishi, Midoriyama en Shirokawa) zover weten te krijgen om de controller op te pakken en aan de slag te gaan met Yakuza 3 om vervolgens hun mening te geven.
De heren zijn onder de indruk hoe de wijk Kabukicho (de Japanse equivalent van de Amsterdamse Wallen) in Tokyo is vormgegeven. Kuroishi: ”Het is alsof je terug gaat in de tijd. Koma theater is daar, de pink salons, de Pronto Coffee-tenten, het Shinjuku Batting-centrum en de love hotels.” Wel lopen er erg veel niet-Aziaten in de wijk. Kuroishi wijt dit aan de internationalisering.
Midoriyama is erg te spreken over het feit dat je echt eten moeten kopen om in de game nieuwe energie te krijgen. ”Shio ramen heeft je veel kracht en een Coca Cola Lemon niet zoveel. Dat is logisch.” Shirokawa mist wel weer crystal meth en sigaretten in Yakuza 3, want ”dat hoort in elke yakuza game thuis”.
Minder realistisch zijn de gevechten in de game. Dat je in de game op straat de ene na de andere schorem moet uitschakelen, wordt niet realistisch geacht omdat je met zulk gedrag alleen maar in de cel of ziekenhuis belandt. ”Hij lokt alleen maar een bendeoorlog uit en daar zit niemand nu op te wachten. Wanneer een yakuza een gevecht begint, is het serieus”, aldus Kuroishi.
Centraal in Yakuza 3 staat oud-bendeleider Kazama Kiryu, die in alle rust in Okinawa een kindertehuis runt. Helaas is rust hem niet lang gegund wanneer corrupte projectontwikkelaars, politici en zelfs de Amerikaanse CIA hem het leven zuur maken en hem dwingen zijn oude leventje weer op te pakken.
Het verhaal van het kindertehuis blijkt niet heel erg ver gezocht te zijn. Kuroishi kent daadwerkelijk een yakuza die een tehuis begonnen is, alhoewel dat wel een dekmantel was. ”Maar hij runde het wel als een echt tehuis.” Verder wordt Okinawa, volgens Midoriyama, momenteel daadwerkelijk geteisterd door projectontwikkelaars.
De heren komen tot de conclusie dat Yakuza 3 goede promotie is voor de yakuza en de game niet ver van de werkelijkheid af zit. Shirokawa heeft er echter geen goed woord voor over dat Sega voor de Westerse markt mahjong, de massagesalons en de bordelen (waar hij het meeste plezier aan beleefde) uit de game heeft gelaten.Post Reply