NHK Symphony Orchestra Tokyo met Janine Jansen en Paavo Järvi

J-Events staat voor evenementen met een Japans tintje. Dat kan concerten zijn met artiesten uit Japan, maar ook (Japan)festivals en (anime)conventies. Evenementen die vallen onder Japan, Jpop/rock, cosplay en manga & anime valt, kunnen hier geplaatst worden.

Moderator: Fran

Post Reply
User avatar
Fran
Beheerder
Beheerder
Posts: 63312
Joined: Wed 29 Jul 2009, 21:00
Location: Omgeving Nederland
Hoe vaak ben je naar Japan geweest?: 2
Contact:

NHK Symphony Orchestra Tokyo met Janine Jansen en Paavo Järvi

Post by Fran » Sun 15 Jan 2017, 19:40

Zaterdag 4 maart in de Grote Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam
Janine Jansen en Paavo Järvi
‚ÄėIntu√Įtief en altijd expressief‚Äô, noemt dirigent Paavo J√§rvi het spel van Janine Jansen in een interview. Vandaag soleert Jansen bij J√§rvi‚Äôs NHK Symphony Orchestra Tokyo in een adembenemend programma. J√§rvi, onlangs winnaar van de Sibelius Medaille, leidt een van diens uitdagendste werken. Het virtuoze Vioolconcert wordt gecombineerd met Sjostakovitsj‚Äô epische Tiende symfonie.

Sibelius
Een van Sibelius‚Äô grootste wensen was violist te worden. Dat mislukte, en zijn enige Vioolconcert wordt wel gezien als een vorm van rouwverwerking. Het is grillig, soms weerbarstig, maar ook introspectief. De solopartij overrompelt letterlijk vanaf de eerste, delicate noot. Een eerdere interpretatie van Janine Jansen blonk volgens Trouw uit in ‚Äėverstilde virtuositeit‚Äô. Nederlands bekendste violiste won onlangs de Bremen Musikfest Award. Vandaag schittert ze in een van de monumentaalste werken voor haar instrument.
https://www.concertgebouw.nl/concerten/ ... 04-03-2017


Twitter last.fm ko-fi?
Image
Vragen en suggesties? Stuur mij een PM! Of drop het in (een nieuw onderwerp in) Forum Q&A.

Post Reply