» FAQ: Foto/plaatjes plaatsen op het forum | Tips & Tricks

Hier kan je terecht met je vragen, suggesties en adviezen over het forum!

Moderator: Fran

Post Reply
User avatar
Admin
Beheerder
Beheerder
Posts: 1821
Joined: Wed 29 Jul 2009, 18:41
Location: https://avo-forum.nl
Hoe vaak ben je naar Japan geweest?: 0
Contact:

» FAQ: Foto/plaatjes plaatsen op het forum | Tips & Tricks

Post by Admin » Sun 06 Sep 2009, 14:09

FAQ: Hoe groot mag een foto/plaatje zijn in mijn bericht?

Om de laadtijden te beperken en om rekening te houden met diegene die geen breedbeeld monitoren bezitten is een tijd geleden een maximumgrootte vastgesteld voor foto's en plaatjes in berichten.

Het volgende is afgesproken:

De plaatjes en foto's mogen liggend 640x480 pixels groot zijn.
De plaatjes en foto's mogen staand 480x640 pixels groot zijn.

Wij nemen aan de grootte geen probleem zal zijn voor iedereen. Mocht iemand per ongeluk een te groot plaatje of foto willen plaatsen, dan krijgt diegene automatisch een melding.

FAQ: Hoe zorg ik ervoor dat een foto/plaatje geüpload wordt?

Er zijn diverse manieren om een plaatje en foto te uploaden en zelfs om deze online te verkleinen.

- http://imageshack.us
- http://postimage.org
- http://tinypic.com
- http://photobucket.com

Dit zijn een aantal mogelijkheden, er zijn er natuurlijk veel meer.

Hotlinking, zonder up te loaden via image upload websites!

Hotlinken, hotlinking of inline linken is het gebruik van media van een webpagina op een website door hiernaar te linken vanuit een webpagina op een andere host. Het gaat hierbij meestal om afbeeldingen, maar ook het gebruik van geluid, video's en tekst is mogelijk. Hotlinken moet niet worden verward met dieplinken.

De beheerder van een website kan hotlinking inzetten om het dataverkeer van zijn eigen host te beperken, aangezien het voor de bezoeker van de website niet direct duidelijk hoeft te zijn dat de media van een vreemde host afkomstig is. Naast de reducering van het dataverkeer wordt ook de locatie van de link opgeslagen.

De host waarop de media zich bevindt moet hierdoor echter zowel het dataverkeer van de eigen bezoekers verwerken als die van de bezoekers van de website die het hotlinken toepast. De verwijzende host "steelt" daarmee praktisch gezien overdragingscapaciteit van de vreemde host. Om die reden wordt in dergelijke gevallen ook wel gesproken van "diefstal van bandbreedte" of "leeching".

Juridisch gezien kan hotlinken onrechtmatig zijn. Bijvoorbeeld in Nederland werd Nieuw Rechts in 2004 door de rechtbank van Rotterdam veroordeeld voor het plaatsen van hotlinks naar drie foto's van een fotograaf op het eigen forum. De rechter verklaarde hierbij dat hotlinken een vorm van herpublicatie van de foto's was en daarmee werd het auteursrecht geschonden. In 2007 oordeelde de kantonrechter van Haarlem dat het hotlinken naar een aantal foto's van kunstwerken van een andere website gold als het opnieuw openbaar maken van een auteursrechtelijk beschermd werk in een andere context.

Sommige websites waar gebruikers zelf video's kunnen uploaden, zoals YouTube en Google Video, bieden expliciet de mogelijkheid tot hotlinken als onderdeel van hun dienstverlening.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hotlinken

Het beheer


Admin, algemeen account.
Vergeet niet de regels door te nemen. We zoeken trouwens nog steeds naar moderators. Durf je het aan? Meld je dan nu aan!

Kijk ook even naar AVO blog: http://avo-blog.nl

Post Reply