LibraryThing.com

Laat je promotieskills zien en promoot hier je netgemaakte website, gezellige forum of interessante blog. We waarderen het enorm dat je eerst actief bent elders op het forum, voordat je hier onderwerpen start! Ben je op zoek naar spullen of wil je iets verkopen, dan kun je ook in dit subforum terecht!

Let op: Vanaf 50 berichten. Berichten worden gemodereerd.

Moderator: Fran

Post Reply
User avatar
Cypher
Moderator
Moderator
Posts: 8361
Joined: Fri 26 Apr 2013, 11:21
Location: Leeuwarden
Hoe vaak ben je naar Japan geweest?: 0

LibraryThing.com

Post by Cypher » Mon 05 May 2014, 21:27

Ik ben onlangs begonnen met het lezen van boeken. Daarmee kwam de logische vraag, hoe houdt ik bij welke boeken ik heb. Had erover nagedacht om zelf wat in elkaar te flansen om het bij te houden, maar er moest toch wel een makkelijkere manier zijn. Het wiel opnieuw uitvinden is namelijk niet het handigste idee dat er is. Zo kwam ik dus uit op de site LibraryThing.com.

Het concept is simpel, een site waarbij je kan bijhouden welke boeken je zoal hebt. Ook kan jij je mening achterlaten over de boeken die je gelezen hebt of de mening van anderen lezen. De uitwerking is bij boeken blijkbaar wel wat lastiger dan bij zaken als films of muziek. Tot nu toe lijkt het er niet op dat er één complete database is voor boeken zoals het er voor films, anime en/of tv series is. Dat maakt het soms lastig om je boek toe te voegen in je collectie zonder het handmatig toe te voegen.

Ze hebben er echter wel voor gezorgd dat er genoeg databases zijn waaruit de informatie geladen kan worden, er zijn ook al een aantal standaard toegevoegd, waarbij je kan zoeken op schrijver, titel of het ISBN nummer.

Tip: Tot mijn ervaring is het handig om Amazon.co.uk toe te voegen en Library of Congress, welke tot nu toe het meest compleet bleken te zijn in mijn zoektochten. Amazon.com bevat dan ook minder informatie dan Amazon.co.uk als het aankomt op Nederlands talige boeken.


Zijn hier nog meer gebruikers van de site, of mensen die het van plan zijn te gaan gebruiken. Ben namelijk wel benieuwd wat de mede avo bezoeker zoal voor boeken in zijn of haar bezit heeft. Mijn collectie is nog vrij klein maar is zeker aan het groeien.

De link naar mijn verzameling boeken tot dusver:
https://www.librarything.com/catalog/Cyph

Op het moment van schrijven bevat het meer educatieve titels dan echte leesboeken.


Image

Trakt Profiel - My Anime List
Spoiler: weergeven
Sonata Arctica - I Have A Right wrote:I have a right to be heard
To be seen, to be loved, to be free
To be everything I need to be me
To be safe
To believe
In something

User avatar
Shizu
Cosplay Fanatic
Cosplay Fanatic
Posts: 13170
Joined: Tue 17 Jan 2012, 18:47
Location: Sleutelstad
Hoe vaak ben je naar Japan geweest?: 4
Contact:

Re: LibraryThing.com

Post by Shizu » Wed 07 May 2014, 19:27

Ik lees niet Cypher dus ik kan hier niet over mee praten haha.
Zijn er toevallig mensen die wel lezen en dit gebruiken?User avatar
Dj_Robintje
Anime Freak
Anime Freak
Posts: 15661
Joined: Thu 30 Jul 2009, 18:13
Location: Belgisch Limburg
Hoe vaak ben je naar Japan geweest?: 0

Re: LibraryThing.com

Post by Dj_Robintje » Wed 07 May 2014, 22:13

Ik lees erg veel, maar ben hopeloos met dit soort lijstjes :) Al zou ik er dus wel durven neuzen naar inspiratie voor mijn volgende boeken.
Ik heb wel al een leeslijst die ik waarschijnlijk nooit 'af' zal hebben, met een ratio van zo'n 40 boeken per jaar lezen, sommige jaren wat meer. Maar daarbij ook een ratio van zo'n 100 boeken per jaar bij plaatsen op de lijst, gaat ie nooit afnemen XD


Image

Zit je met vragen of opmerkingen? Je kan steeds bij mij (en mijn collega's) terecht via PM!

Post Reply