[Event] CinemAsia on tour to Kino Rotterdam

Voor al het andere dat niet bij Japan hoort, maar wel bij Azië! Van muziek, drama en films tot aan de interessante culturele dingen die in de diverse landen in Azië (behalve Japan) thuishoren! Azië is het grootste werelddeel op de planeet Aarde en verdient daarom ook een eigen subforum op AVO!

Landen die hier voornamelijk besproken worden zijn landen uit Oost-Azië: Taiwan, Korea en China. Deel je passie hier!

Moderator: Fran

Post Reply
User avatar
Fran
Beheerder
Beheerder
Posts: 63416
Joined: Wed 29 Jul 2009, 21:00
Location: Omgeving Nederland
Hoe vaak ben je naar Japan geweest?: 2
Contact:

[Event] CinemAsia on tour to Kino Rotterdam

Post by Fran » Tue 01 May 2018, 16:14

3 mei LANTAREN VENSTER - VOORPREMIERE “OH LUCY”
5-6 mei KINO – CINEMASIA ON TOUR


Het Aziatische filmfestival CINEMASIA reist begin mei naar Rotterdam. Op 3 mei gaat OH LUCY in voorpremière in Lantaren Venster. Op 5 en 6 mei is CINEMASIA ON TOUR naar KINO, waar een selectie van de prijswinnende films en de festivalfavorieten van afgelopen maart zal draaien: spraakmakende titels uit Taiwan, Korea, Japan en Indonesië. Onder andere draait de Japanse film WHAT’S FOR DINNER, MOM? ママ、ごはんまだ? Ook komen de CinemAsia FilmLAB 2018 films aan bod, met aandacht voor Aziatische diaspora in Nederland, waaronder HIROFUMI’S SUITCASE en THRUTH WILL OUT. Het thema van FilmLAB 2018 is ‘Lost in Translation’ – over de kracht en de frustraties van taal.
CinemAsia brengt het moderne Azië naar ons toe en stimuleert de zichtbaarheid van Aziatische films en haar creatieve makers in de Nederlandse filmindustrie.

OH LUCY (VS, Japan 2018) | do 3 mei 19:00, Lantaren Venster
Regisseur: Atsuko Hirayanagi | Drama, Komedie | Japans, Engels (Nederlandse ondertiteling)

Setsuko vindt haar leven niet veel bijzonders. Met een saaie baan en weinig romantiek buiten kantoortijden, slaat ze zich kettingrokend door de dagen. Afgunstig kijkt ze naar het bruisende leven van haar jonge nicht, die haar overhaalt om Engelse les te nemen. Haar Amerikaanse leraar John onderwijst er niet alleen de taal, maar laat zijn Japanse studenten ook kennismaken met de Westerse cultuur. Met een pruik transformeert hij Setsuko in Lucy. Zijn onconventionele lesmethode heeft effect en Setsuko valt als een blok voor haar leraar. Wanneer John plotseling verdwenen is, gaat ze samen met haar zuster naar hem op zoek.

Oh Lucy! is een bitterzoete komedie waarin de Japanse filmmaakster Atsuko Hirayanagi in treffende scènes de culturele verschillen tussen Oost en West schetst. De liefdevolle portrettering van haar personages en het ontroerende einde van de film, maken van Oh Lucy! een echte feelgoodfilm.

OH LUCY wordt in samenwerking met Cherry Pickers en Camera Japan vertoond.


CINEMASIA ON TOUR | Weekend van 5-6 mei KINO Rotterdam
Laat je verrassen door CinemAsia’s award-winners en festivalfavorieten. Alle films zijn Engels ondertiteld.

CinemAsia FilmLAB 2018 ‘Lost in Translation’ (Nederland 2018) | Za 5 mei 15:30

Het CinemAsia FilmLAB is het talentontwikkelingsprogramma van CinemAsia, waarbij CinemAsia jong filmtalent met Nederlands-Aziatische roots een platform geeft om hun verhalen te realiseren tot een korte film. CinemAsia levert hiermee een belangrijke bijdrage aan een betere representatie van makers met Aziatische roots en hun verhalen binnen het Nederlands film- en televisie landschap.

Het thema van 2018, ‘Lost in Translation’ , omarmt de problemen in communicatie die kunnen ontstaan tussen mensen of dit nu op grond van een verschil in taal, kleur, etniciteit, leeftijd of sociale klasse is.
In een tijd waar miscommunicaties steeds vaker lijkt plaats te vinden en mensen geneigd zijn om zich binnen hun eigen bubbels te begeven willen deze FilmLAB films de verschillen tussen mensen zichtbaar maken en proberen de moeite met communicatie als een vorm van schoonheid en poëzie te beschouwen in plaats van weg te zetten als een probleem.

De vijf FilmLAB films zullen als omnibus vertoond worden
HIROFUMI’S SUITCASE (Nederland 2018) | CinemAsia FilmLAB Award 2018
Regisseur: Natasja PATTIPEILOHY | Fictie, Drama | Japans, Engels, Nederlands

Een introverte Japanse expat is erop gebrand zijn liefde te verklaren aan zijn Nederlandse taalinstructrice voordat zij op wereldreis gaat. De taalbarrière maakt het onmogelijk om zijn emoties voldoende te verwoorden. Ondanks zijn angst om publiekelijk gezichtsverlies te lijden, zal hij toch alles op alles moeten zetten om zijn liefde voor haar te uiten.

THE TRUTH WILL OUT (Nederland 2018) | CinemAsia FilmLAB
Regisseur: Michael Creutzburg | Fictie, Drama | Japans, Engels

Hiromi (34) keert terug bij haar geliefde Tom (26) na een kort familiebezoek in Japan. Het weerzien van het koppel lijkt in eerste instantie goed, maar in de tijd die ze samen doorbrengen groeit een verstilde spanning. Hoewel Tom er niets van zegt, begint Hiromi te vermoeden dat er iets aan de hand is.

Naast de Japanse diasporafilm HIROFUMI’S SUITCASE en THE TRUTH WILL OUT, zijn ook de Chinese diasporafilms FATHER AND SON van Jimmy Tai, INBURGERING van Alex Lai en de Koreaanse diasporafilm HANGUL BLUES van Daan Vree te zien. De vijf korte films zullen als omnibus vertoond worden.

THE GREAT BUDDHA+ (Taiwan 2017) – CinemAsia Student Jury Award 2018 | Za 5 mei 19:00
Regisseur: Huang Hsin-Yao | Drama, Black Comedy | Taiwanees dialect, Mandarijn

Twee beste vrienden raken verstrikt in een net van duistere geheimen wanneer zij stiekem een kijkje nemen in het kleurrijke privéleven van hun baas. Deze stijlvolle noir thriller die onmetelijk grappig is, weet de kijker te imponeren door het gebruik van een gestileerde zwart-wit presentatie die afgewisseld wordt met kleurrijke dashcam scènes en nog kleurrijkere personages. Met satire legt deze film de sociale en financiële ongelijkheid in Taiwan bloot.

A TAXI DRIVER (Zuid-Korea 2017) – CinemAsia Audience Award 2018 | Za 5 mei 21:20
Regisseur: Jang Hoon | Drama, Actie | Koreaans

A Taxi Driver is een indrukwekkende kaskraker over één van de belangrijkste gebeurtenissen in de moderne Zuid-Koreaanse geschiedenis. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal met als twee hoofdfiguren de Duitse journalist Jürgen Hinzpeter en de taxichauffeur Kim Man-seob uit Seoul. Een simpele, lucratieve taxirit eindigt in de bizarre chaos van Gwangju, waar de inwoners onder leiding van een groep vastberaden studenten vechten voor hun vrijheid.

WHAT’S FOR DINNER, MOM? ママ、ごはんまだ? (Japan, 2017) | Zo 6 mei 15:30
Regisseur: Mitsuhito SHIRAHA | Drama, Familie | Japans, Taiwanees dialect

Nadat de zussen Tae (Haruka Kinami) en Yo (Izumi Fujimoto) bericht krijgen dat hun ouderlijk huis wordt afgebroken, besluiten ze er nog één keer heen te gaan. Bij het leegmaken van de inboedel stuit Tae op een oude doos vol met recepten en brieven van hun reeds twintig jaar overleden moeder. Tae besluit om haar moeders onbekende verleden op te sporen en komt uit in Taiwan. Ze ontdekt een kant van haar die ze nooit voor mogelijk heeft gehouden.

WHAT’S FOR DINNER, MOM? vertelt het verhaal van de bekende Taiwanees-Japanse singer-songwriter Yo Hitoto, die in Hou Hsiao-hsien’s CAFÉ LUMIERE speelde. Het is een ontroerende culinaire reis vol liefde, familie en huisgemaakte lekkernijen die het water je in de mond doet lopen.


1987: WHEN THE DAY COMES (Zuid-Korea 2017) – CinemAsia Jury Award Best Director 2018 | Zo 6 mei 19:00
Regisseur: Jang Joon-Hwan | Drama | Koreaans

1987: When the Day Comes speelt zich af zeven jaar na het bloedbad van Gwangju en kan gezien worden als onmisbare metgezel van A Taxi Driver als verfilmde testamenten van het gevecht voor democratie en mensenrechten. Het is een politiek epos dat schitterend vastlegt hoe moedige individuen uit alle lagen van de bevolking hun aandeel hadden in dit cruciale moment in Zuid-Korea’s lange weg naar democratie.

KARTINI (Indonesië, 2017) | Zo 6 mei 21:30
Regisseur: Hanung BRAMANTYO | Biografie, Historische Drama | Bahasa Indonesisch, Nederlands

Indonesië in de 19e eeuw. In een tijd waar Nederland nog over de archipel regeerde en vrouwen enkel als bruid fungeerden, staat in Java een dappere dame op. Haar naam is Kartini (Dian Sastrowardoyo) en ze vecht een hevige strijd voor gelijkheid tussen man en vrouw én voor het recht op onderwijs voor iedereen, los van sociale klasse of gender. Om dit nobele streven te doen laten slagen moet de moedige Kartini niet alleen haar eigen familie zien te overtuigen, maar ook hard tegen de regels en tradities van haar eigen cultuur in gaan, iets wat in Java als heilig beschouwd wordt.


CinemAsia Karaoke Night, zaterdag 5 mei
Op de zaterdagavond in KINO, organiseert CinemAsia weer haar Rainbow Karaoke vanaf 23:00 uur.

Daarnaast serveert de keuken van KINO Japanse en Koreaanse heerlijkheden.

Komt dat zien, horen, zingen en proeven!

Venues:
3 mei: Lantaren Vernster: Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam, www.lantarenvenster.nl
5-6 mei: KINO, Gouvernestraat 129-133, Rotterdam, www.kinorotterdam.nl

Voor meer info over ticket sales: www.cinemasia.nl


Twitter last.fm ko-fi?
Image
Vragen en suggesties? Stuur mij een PM! Of drop het in (een nieuw onderwerp in) Forum Q&A.

Post Reply